Szavazás

Ön hisz egy közösség összefogásának erejében?
google

Hol találhatok jó képeket az oldalamhoz?

Létrehozva: 2008-05-14 19:40:46

Hol találhatok jó képeket az oldalamhoz?

 Bevezető:

A weboldaladat nagyban fel tudja dobni egy jó kép. Eleve minden oldal fejlécét te tudod meghatározni, ez a fejléc kép adja meg a hangulatát az egész oldaladnak. Mivel bármikor meg tudod változtatni a fejléc képedet, ezért akár évszakonként, ünnepenként más-más fejléc képet használhatsz.

Azonban nem csak a fejlcben van jelentősége a képeknek, hanem az oldal szövegében is. Egy kis kép, ami a szöveghez kapcsolódik, nagyban fel tudja dobni az összhatást. A képektől nem lesz olyan száraz a szöveg, ezért is használják ezt a módszert a cikkeknél.

Hol találok jó képeket?

Képet találni a legnehezebb feladat. Szerencsére vannak olyan oldalak, amik segítenek nekünk abban, hogy megtaláljuk a nekünk tetsző képet és ingyen felhasználjuk azt. Sok esetben a kép mérete nem megfelelő számunkra, ezért érdemes beszerezni egy képszerkesztő alkalmazást, amivel leglább vágni vagy méretezni tudunk.


Ingyenes képkereső oldalak:

Google:  A googlenak van egy nagyon jó képkereső szolgáltatása. A lényeg, hogy beírom a kulcsszót és kidob nekem rengeteg olyan képet, ami illik a megadott kulcsszóra.
Pl.: Ha egy olyan kép kellene, ahol emberek vidámak. Akkor beírom, hogy vidám emberek és végignézem a találatokat. Több találatot kapunk, ha nem magyarul keresünk, hanem angol nyelven. Ha nem tudsz angolul, akkor használd az online szótár programokat. Angolul beírjuk, hogy happy people és megnézzük az eredményt. Ha nem találunk jó képet, akkor próbálkozzunk minél több szinonimával, hátha. Ha megvan a megfelelő kép és nincs lehetőség a külön letöltésére, akkor egyszerűen kattints rá jobb egér klikkel és mentés másként.

További ingyenes képkeresők:

http://www.freephotosbank.com

http://www.everystockphoto.com

http://www.picfindr.com

http://www.sxc.huVissza